مهندسي بافت چيست؟ تعريف، تاريخچه و کاربرد
معرفي و بررسي انواع تجهيزات كار در ارتفاع
سفر و گردشگري چه تاثيرات مثبتي بر روحيه انسان دارد؟
خواص ويژه روغن حيواني در مصارف روزانه براي گسترش سلامتي
آشنايي جامع با نكات كاشت درخت عناب
بهترين آسياب قهوه صنعتي
جمعه ۱۲ اسفند ۰۱

خواص ويژه روغن حيواني در مصارف روزانه براي گسترش سلامتي

روغن حيواني  براي مدت طولاني يكي از مواد اصلي در غذاهاي آسيايي بوده است و اخيراً در محافل خاصي در جاهاي ديگر بسيار محبوب شده است. و در سراسر كره زمين در حال وارد شدن به سبد غذايي همگان است.

 

برخي از مردم آن را به عنوان جايگزيني براي كره كه فوايد بيشتري به همراه دارد، تحسين مي كنند.

 

با اين حال، برخي ديگر اين سوال را مطرح مي‌كنند كه آيا روغن روغني نسبت به كره معمولي برتري دارد يا حتي ممكن است خطراتي براي سلامتي داشته باشد.

 

اين مقاله نگاهي در روغن حيواني به روغن گاوي و نحوه مقايسه آن با كره دارد.

 

روغن حيواني چيست؟

 

روغن حيواني نوعي كره شفاف شده است. چربي آن بيشتر از كره است، زيرا آب و مواد جامد شير آن حذف شده است.

 

هزاران سال است كه در فرهنگ هند و پاكستان و ايران بزرگ و فاتح زمين استفاده مي شود. اين اصطلاح از كلمه سانسكريت به معناي "پاشيده شده" گرفته شده است. روغن كرمانشاهي براي جلوگيري  از فاسد شدن كره در هواي گرم ساخته شده است.

 

علاوه بر پخت و پز، در سيستم طب جايگزين هندي آيورودا، كه در آن به عنوان گريتا شناخته مي شود، استفاده مي شود.

 

با توجه به اينكه مواد جامد شير آن حذف شده است، نيازي به يخچال ندارد و مي توان آن را براي چندين ماه در دماي اتاق نگهداري كرد. در واقع، مانند روغن نباتي ،رروغن حيواني نيز ممكن است زماني كه در دماي سرد نگهداري شود، جامد شود.

صد البته خريد روغن حيواني كرمانشاهي با توجه به ميزان كيفيت آن متغير خواهد بود. اگر بهترين روغن محلي در ايران را مي خواهيد، روي همين لينك كليك كنيد.

 

 

روغن محلي چگونه ساخته مي شود؟

 

روغن گاوي با حرارت دادن كره براي جدا كردن بخش جامد مايع و شير از چربي به دست مي آيد.

 

ابتدا كره را مي جوشانند تا مايع آن تبخير شود و مواد جامد شير در ته ظرف بنشيند و  خود روغن كاملا طلايي  شود.

 

در مرحله بعد روغن با روغن حيواني مانده را مي گذاريم تا خنك شود. سپس قبل از انتقال به شيشه ها يا ظروف صاف مي شود.

 

مي توان آن را به راحتي در خانه با استفاده از كره محلي اصل درست كرد.

 

 

شباهت روغن حيواني با كره

 

روغن گاوي و كره داراي تركيبات غذايي و خواص آشپزي مشابهي هستند، اگرچه تفاوت هاي كمي وجود دارد.

 

كالري و مواد مغذي

 

در زير اطلاعات تغذيه اي يك قاشق غذاخوري (14 گرم) روغن گاوي و كره آمده است:

 

مواد تشكيل دهنده روغن حيواني و كره

 

  • كالري روغن 123  كره 100
  • چربي روغن 14 گرم كره 11 گرم
  • چربي اشباع شده روغن 9 گرم كره 7 گرم
  • چربي تك غيراشباع روغن 4 گرم كره 3 گرم
  • چربي اشباع نشده روغن 0.5 گرم كره 0.5 گرم
  • پروتئين مقادير كمياب است
  • كربوهيدرات ها مقادير كمي دارند
  • هر دو حاوي تقريباً 100? كالري از چربي هستند.

 

 

روغن گاوي اصل داراي غلظت بيشتري نسبت به كره است. گرم به گرم، كمي بيشتر اسيد بوتيريك و ساير چربي هاي اشباع با زنجيره كوتاه را فراهم مي كند.

 

مطالعات آزمايشگاهي و حيواني نشان مي دهد كه اين چربي ها ممكن است التهاب را كاهش داده و سلامت روده را ارتقا دهند.

 

همچنين مقدار كمي بالاتر از اسيد لينولئيك مزدوج است، يك چربي غيراشباع چندگانه كه مي تواند به افزايش از دست دادن چربي هاي مضر كمك كند.

 

به طور كلي، تفاوت بين اين دو كوچك است و انتخاب يكي از ديگري احتمالاً تأثير قابل توجهي بر سلامت شما نخواهد داشت.

 

با اين حال، روغن محلي گاوي  كاملاً عاري از قند شير لاكتوز و پروتئين شير كازئين است، در حالي كه كره حاوي مقادير كمي از هر كدام است. براي افرادي كه به اين اجزاي لبني آلرژي يا حساسيت دارند، روغن حيواني انتخاب بهتري است.

 

مصارف آشپزي روغن كرمانشاهي

 

كره و روغن محلي از اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه مي توانند دماي بالا را بدون آسيب رساندن تحمل كنند.

 

همچنين به نظر مي رسد كه گرم كردن روغن حيواني نسبت به حرارت دادن روغن هاي صنعتي و گياهي و دانه ها، تركيب سمي آكريل آميد بسيار كمتري توليد مي كند. پس از تمام روغن هاي كم خطر تر و بي ضرر تر محسوب مي شود.

 

در واقع، يك مطالعه نشان داد كه روغن سويا بيش از 10 برابر آكريل آميد توليد مي كند كه هر كدام تا دماي 320 درجه فارنهايت (160 درجه سانتيگراد) گرم مي شود.

 

علاوه بر اين، روغن حيوانيچي نقطه دود بالايي دارد، يعني دمايي كه در آن چربي‌ها فرار مي‌شوند و شروع به دود كردن مي‌كنند.

 

نقطه دود آن 485 درجه فارنهايت (250 درجه سانتيگراد) است كه به طور قابل ملاحظه اي بالاتر از نقطه دود كره 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) است. بنابراين، هنگام پخت و پز در دماي بسيار بالا، روغن حيواني مزيت مشخصي نسبت به كره دارد.

 

با اين حال، در حالي كه روغن حيواني اصل در حرارت بالا پايدارتر است، كره ممكن است براي پخت و پز در دماهاي پايين تر به دليل طعم شيرين تر و خامه اي آن مناسب تر باشد.

 

خلاصه

روغن كرمانشاهي و كره داراي پروفايل هاي تغذيه اي مشابهي هستند، اما ممكن است براي افرادي كه حساسيت به لاكتوز يا كازئين دارند، روغن حيوانيلاس انتخاب بهتري باشد. در حالي كه روغن روغني معمولا براي پخت و پز در دماي بالا بهتر است، كره طعم شيرين تري دارد كه ممكن است براي پخت مناسب تر باشد.

 

فوايد روغن حيواني

 

به لطف مشخصات مواد مغذي چشم گير روغن حيواني با چندين فوايد سلامتي همراه شده است.

 

در اينجا چند مورد از فوايد بالقوه روغن حيواني آورده شده است:

 

  • ممكن است التهاب روده را كاهش دهد. روغن كرمانشاهي منبع عالي اسيد بوتيريك است، يك اسيد چرب با زنجيره كوتاه كه با سطوح پايين‌تر التهاب و بهبود سلامت گوارش در مطالعات انساني و حيواني مرتبط است.
  • سرشار از اسيد لينولئيك كونژوگه. برخي تحروغن حيوانيقات نشان مي دهد كه اسيد لينولئيك مزدوج ممكن است براي شرايطي مانند سرطان، كلسترول بالا و چاروغن حيواني مفيد باشد.
  • مصرف ويتامين A را افزايش مي دهد. گيلاس مي تواند به افزايش مصرف ويتامين A كمك كند، يك ويتامين محلول در چربي كه براي حفظ سلامت چشم، سلامت پوست، عملكرد سيستم ايمني و موارد ديگر مهم است.
  • مي تواند از سلامت قلب حمايت كند. روغن كرمانشاهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است كه ممكن است به كاهش التهاب و محافظت در برابر بيماري قلبي كمك كند.

 

 

 

خلاصه

 

روغن كرمانشاهي سرشار از مواد مغذي مهم مانند ويتامين A، اسيدهاي چرب امگا 3 و اسيد لينولئيك مزدوج است. همچنين ممكن است به كاهش التهاب روده و حمايت از سلامت قلب كمك كند.

 

عوارض احتمالي

 

پاسخ افراد به مصرف چربي هاي اشباع شده بسيار متغير است.

 

كساني كه سطح كلسترول بد (LDL) آنها در پاسخ به مصرف بالاي چربي هاي اشباع شده افزايش مي يابد، ممكن است بخواهند مصرف روغن يا كره خود را به 1 تا 2 قاشق غذاخوري در روز محدود كنند.

 

نگراني ديگر اين است كه در طول توليد روغن گاوي در حرارت بالا، ممكن است كلسترول آن اكسيد شود. كلسترول اكسيد شده با افزايش خطر ابتلا به چندين بيماري از جمله بيماري قلبي مرتبط است. اما به هر ترتيب با توجه به نقطه دود بالا در ميان تمام روغن هاي توليد شده در جهان، اين روغن سالم ترين است.

 

 

طرز تهيه روغ زرد گاوي

 

 

  • روغن زرد گاوي به راحتي در خانه با استفاده از يك ماده ساده درست مي شود: كره محلي اصل
  • براي شروع، 1 پوند (454 گرم) كره را به مكعب برش دهيد و آنها را به يك تابه يا قابلمه بزرگ روي حرارت ملايم اضافه كنيد.
  • سپس اجازه دهيد كره ذوب شود و آن را به جوش بياوريد. با استفاده از يك قاشق سوراخ دار، هرگونه كف يا مواد جامد شير را كه روي سطح شناور هستند، برداريد.
  • اجازه دهيد روغن كرمانشاهي به مدت 15 تا 20 دقيقه حرارت ببيند، تا زماني كه مواد جامد شير شروع به فرورفتن به پايين كنند و به رنگ طلايي تيره درآيند. روغن گاوي نيز بايد بسيار معطر و با رايحه اي غني و آجيلي تبديل شود.
  • پس از آماده شدن، شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد روغن زرد براي چند دقييقه خنك شود.
  • در نهايت، از يك پارچه پنير يا فيلتر قهوه استفاده كنيد و روغن را در يك ظرف شيشه اي درب دار صاف كنيد.
  • روغن محلي خانگي را مي توان به مدت يك سال در دماي اتاق نگهداري كرد يا تا 2 سال در يخچال نگهداري كرد.

 

 

 

نتيجه گيري

 

  • روغن گاوي يك غذاي طبيعي با سابقه طولاني در مصارف دارويي و آشپزي است.
  • مزاياي پخت خاصي نسبت به كره دارد و مطمئناً اگر حساسيت يا عدم تحمل لبنيات داريد ترجيح داده مي شود.
  • با اين حال، هيچ مدركي نشان نمي دهد كه به طور كلي سالم تر از كره است. هر دو را مي توان در حد اعتدال به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي سالم مصرف كرد.
  • تحت هر شرايطي روغن حيواني گاوي اصل را تمام روغن هاي موجود ترجيح دهيد و به يقين بدانيد كه سالم ترين روغن در جهان است.

 

قيمت روغن حيواني

 

قيمت روغن حيواني با توجه به شرايط توليد و كيفيت كره متفاوت مي باشد. طبيعتا قيمت روغن محلي كه از بهترين كره محلي توليد مي شود، با روغن هاي بازاري بي كيفيت تفاوت خواهد داشت. به شما توصيه مي كنيم كه به دنبال روغن محلي گاوي اصل كه در همين مقاله لينك ورود به فروشگاه شان را قرار داده ايم، باشيد و فقط بكر ترين را تهيه كنيد.

آشنايي جامع با نكات كاشت درخت عناب

آشنايي جامع با نكات كاشت درخت عناب:

عناب ميوه اي كه علاقه مندان خاص خود را داشته و به خاطر خواص درماني پرورش آن بسيار ارزشمند مي باشد. حتي انواع دم نوش‌هايي كه از اين محصول تهيه مي‌شوند نيز متقاضيان فراواني داشته و سرشار از خواص متفاوت ‌هستند. از همين رو تصميم داريم تا در اين نوشتار از نهالستان آلفا نهال طرز كاشت درخت عناب، را خيلي كامل و با ذكر تمام جزئيات به شما معرفي كنيم.

البته كه كاشت نهال عناب به دليل محبوبيت فراوان محصول، چه براي باغداران و چه حتي براي افرادي كه باغچه‌اي نه چندان بزرگ دارند، امري پرسود بوده است. پس ما در نوشته پيش رو، اصول مربوط به كاشت عناب، را نيز براي شما ذكر خواهيم كرد؛ در ادامه با ما باشيد.

بيوگرافي درخت عناب:

درخت عناب با ارتفاع حدود 10 متر، در تيره سنجديان قرار مي‌گيرد. كاشت درخت عناب؛ در اقليم هاي گرمسير انجام مي گيرد. اين ميوه در ابتدا به رنگ سبز بوده و با گذر زمان به قرمز تيره تبديل شده و بر روي آن چروك‌هايي شكل مي‌گيرد. كاشت نهال عناب؛ در كشور ما ايران، در قسمت‌هاي جنوبي خراسان به وفور انجام مي‌شود، اما خاستگاه اصلي آن را مي‌توان آسيا جنوبي در نظر گرفت.

https://alphanahal.ir/jujube-seedling/

مشخصات ظاهري عناب

عناب درختي با برگهاي كوچك است كه در زمستان مي بارد. ارتفاع اين درخت معادل 5 تا 12 متر است. سرعت رشد بسيار خوبي دارد. گلهاي آن در بهار شكوفا مي شود و دانه ها در پاييز مي رسند.

گل هاي اين درخت دو جنسيتي است. به اين ترتيب آنها جنسيت زن و مرد دارند. آنها توسط حشرات گرده افشاني مي شوند. شاخه هاي عناب خاردار است. برگها سبز و براق هستند ، طول آنها 2 تا 7 سانتي متر و عرض آنها 1 تا 3 سانتي متر است.

برگ درختان عناب بيضي شكل ، بدون مو و لبه هاي دندانه دار است. گلهاي اين درخت نيز بسيار ريز و به قطر 5 ميلي متر است. از نظر شكل گل ، اين درخت داراي پنج گلبرگ كوچك به رنگ سبز و سفيد است. ميوه هاي نارس كمي شبيه سيب هستند. وقتي بالغ شدند ، با برق سياه قهوه اي مي شوند و مانند عناب به نظر مي رسند. يك هسته جامد مشابه گودال زيتون در داخل آن وجود دارد.

كاشت درخت عناب

درخت عناب يك درخت بسيار سرسبز است كه بذر آن رشد زيادي دارد و مي‌تواند حدود 5 الي 12 متر ارتفاع بگيرد. گل‌هاي اين درخت معمولاً در فصل بهار شروع به رشد مي‌كنند و به‌ صورت 2 جنسي؛ نر و ماده هستند. امروزه افراد زيادي اقدام به كاشت درخت عناب مي‌كنند زيرا ميوه، مزاياي زيادي دارد. درخت عناب داراي شاخه‌هايي خاردار است كه برگ‌هاي براق و سبز رنگي سراسر آن‌ها را فرا گرفته‌اند. برگ‌هاي اين درخت نيز به‌ صورت بيضي‌ شكل هستند و بر روي آن‌ها هيچ كركي وجود ندارد.

ميوه‌هاي عناب زماني‌ كه به‌ طور كامل نرسيده‌اند مزه‌اي نسبتاً ترش دارند اما بعد از رسيدن، رنگ و مزه‌شان تغيير مي‌كند. اين ميوه خوشمزه تقريباً شبيه به خرما است و داخل آن‌ نيز يك هسته سفت مانند هسته زيتون وجود دارد. براي كاشت اين درخت بهتر است ابتدا خاك زمين را شخم بزنيد تا بافت آن بهتر شود و خاك سبك‌تري داشته باشيد.

بعد از آن بايد گودالي به عمق 50 الي 80 سانتي‌متر ايجاد كنيد و نهال مورد نظرتان را به‌ صورت عمودي در گودال قرار دهيد. پس‌ از انجام اين كار بايد با كمك مقداري ماسه نرم، به‌ طور كامل داخل گودال را پر كنيد و سپس كار آبياري را انجام دهيد. دقت داشته باشيد اگر نهال عناب به‌ صورت صحيح داخل خاك قرار نگيرد، ممكن است با سبز شدن گياه مواجه نشويد.

بعد از اتمام كار بهتر است با كمك پا، اطراف درخت را محكم بكوبيد تا ريشه در خاك به‌ صورت ثابت باقي بماند. به‌ طور معمول عناب گياه كم‌آبي است اما بايد در نظر داشته باشيد كه در زمان كاشت، به آب نسبتاً مناسبي احتياج دارد و بايد حتما دوره‌هاي آبياري خود را به‌ گونه‌اي تنظيم كنيد كه ريشه آن خشك نشود و از بين نرود.

بهترين زمان براي كاشت درخت عناب

با توجه به بررسي‌هاي انجام‌ شده و تحقيقات به‌ عمل‌ آمده مي‌توان گفت؛ بهترين زمان براي كاشت درخت عناب، ماه‌هاي دي و بهمن است زيرا در اين زمان‌ها، درخت مي‌تواند رشد مطلوب‌تري داشته باشد. بنابر اين سعي كنيد در فصل زمستان حتما كار كاشت نهال را انجام دهيد تا درختان پربارتر و سالم‌تري داشته باشيد.

فاصله كاشت درخت عناب و نكات لازم حين كاشت:

فاصله بين درختان عناب از آن دسته موضوعاتي ‌است كه قبل از هر گونه اقداماتي در زمينه كاشت، بايد كاملاً مورد بررسي قرار بگيرد. اين فاصله بايد با در نظر گرفتن تمامي فعاليت‌هايي كه بعد از كاشت قرار است بر روي زمين انجام گيرد، سنجيده و اعمال شود.

در كاشت نهال عناب؛ هر نهال با ديگر نهال ها در رديف 4 متر و رديف ها با هم 5/5 متر فاصله داشته باشند. اما نه تنها فاصله كه اصول ديگري نيز وجود دارد كه قبل از كاشت بايد حتماً آن‌ها را در نظر بگيريد.

براي مثال قبل از شروع كاشت درخت عناب، دماي محيط، جنس خاك محدوده كاشت، رطوبت مكان كاشت، نوع دسترسي به آب براي آبياري، زه كشي مناسب خاك، آفات و بيماري‌هاي موجود و نيروي لازم جهت كاشت نهال عناب، را بررسي كرده و تمهيدات لازم براي هر كدام را كاملاً در نظر بگيريد.

انواع روش كاشت درخت عناب

به روش‌هاي مختلفي كاشت عناب، امكان پذير بوده كه در ادامه آن‌ها را ذكر مي‌كنيم.

پاجوش: كاشت اين محصول به طريق پاجوش بايد در سال دوم و آن هم در فصل پاييز، انجام گيرد. چرا كه در آن زمان ريشه درخت مادر به اندازه كافي قوي شده است. پس مي‌توان پاجوش‌ها را از درخت اصلي جدا كرده و در محل ديگري بكاريم.

قلمه: قلمه‌هايي كه از شاخه‌هاي جوان در اواخر اسفند ماه گرفته مي‌شوند، براي اين روش مناسب خواهند بود. قلمه ها بايد به شكل اريب جدا شوند. فاصله بين قلمه‌ها در كاشت در حدود 5 تا 6 سانتي متر توصيه مي‌شود. در نظر داشته باشيد كه در كاشت درخت عناب، به اين روش، بايد زمين هميشه مرطوب باشد.

خوابانيدن: در سال دوم كاشت نهال عناب، شاخه‌هايي از قسمت‌هاي پايين درخت اصلي (مادر) روييده شده اند كه بايد آن‌ها را براي كاشت به اين روش، خواباند. اواخر پاييز و يا اواخر زمستان بهترين زمان براي اين نوع كاشت ‌است.

كشت بذر: در اين روش از كاشت درخت عناب؛ ابتدا دانه‌هاي محصول را در آب خيس كرده و در يك محل گرم نگهداري مي‌كنيد. كاشت دانه‌هاي خيس خورده بايد در نيمه اسفند انجام گيرد. در اوسط فروردين ماه شما شاهد جوانه زدن بذرها خواهيد بود.

جا به جايي پا جوش ها

بهترين روش براي ازدياد عناب همين روش مي باشد. همان طور كه مي دانيد پاجوش از كنار درخت مي رويد. درخت عناب براي دريافت آب كافي ريشه مي دواند و در نتيجه از ريشه هاي سطحي، جوانه پديد مي آيد. براي پرورش عناب بدين شكل، در سال دوم در فصل پاييز كه درخت به طور نسبي رشد كرده، با بريدن ريشه درخت مادر، نهال را با ريشه از زمين بيرون آوريد و جاي ديگر بكاريد.

قلمه زدن

از درخت عناب مي توان نيمه دوم اسفند ماه قلمه گرفت. قلمه ها بايد از شاخه هاي جوان يك ساله باشد. اين قلمه ها بايد سي سانتي متري و به شكل اريب باشند و به شكل پشته ها در زمين فرو روند. يعني فقط ? سانتي متر از سر قلمه از لبه پشته بيرون باشد. هر قلمه بايد از قلمه ديگر ? سانتي متر فاصله داشته باشد. بعد از كاشت درخت عناب(قلمه ها)، جويه ها را از آب پر و زمين قلمه كاري را نيز هميشه مرطوب كنيد.

خوابانيدن

در اين روش از كاشت درخت عناب, بايد شاخه هاي دو ساله اي را كه از بخش پاييني تنه درخت مادر روييده است را بخوابانيد. اين كار بهتر است در فصل پاييز و اواخر زمستان انجام شود.

كشت بذر عناب

اين روش در نيمه اول اسفند اجرا مي شود. بدين صورت كه هسته ها را در ظرفي از آب بريزيد و در جاي گرمي قرار دهيد. بعد از چند روز خيس خوردن، بذرها را در زميني كه از قبل آماده كرده ايد، بكاريد. بذرها در نيمه دوم فروردين مي رويند.

نهال هاي دو ساله را بعد از برگ ريزان پاييز، به زمين اصلي برگردانيد. درخت عناب را پيوند نمي زنند. چون نوع مرغوبي ندارد اما در صورت پيوند نهال ها زودتر به بار خواهند نشست.

بهترين فصل براي كاشت بذر ارديبهشت ماه است. بذر عناب را بشكنيد و روي خاك قرار دهيد.مدت بين هر عكس 5 روز مي باشد.بذر عناب را با چكش آرام شكسته مغز آن را بيرون آورده ، احتمال پر مغز بودن هسته هاي درشت بيشتر است و هسته هاي كوچك 99% خالي و پوچ و بدون مغز مي باشد. از ورمي كمپوست براي كاشت بذر در بستر استفاده كنيد.

قلمه زدن جهت كاشت درخت عناب چگونه صورت مي‌پذيرد؟

پيش‌تر توضيحاتي خلاصه وار در رابطه با قلمه زدن گياه عناب داديم. همان طور كه در بالا اشاره كرديم، براي كاشت نهال عناب، از طريق قلمه، بايد شاخه‌هاي جوان انتخاب شوند. طول قلمه‌ها بين 20 تا 30 سانتي متر بوده و در نيمه دوم اسفند ماه، عمل قلمه زدن اين گياه انجام مي‌گيرد.

كاشت نهال عناب در زمين

براي كاشت عناب دقت كنيد كه گودالي را به عمق 80 تا 50 سانتي متر بكنيد. در اين مرحله اندكي خاشاك در كف گودال قرار دهيد. نهال را داخل گودال به حالت عمود قرار داده و خاك را داخل گودال بريزيد.

دو مساله مهم:

اول اين كه حتما دقت كنيد نهال عنال را به شكلي داخل گودال قرار دهيد كه دقيقا تا محلي كه دفعه قبل داخل خاك بوده، مجددا داخل خاك قرار گيرد اگر در اين مساله كم دقتي كنيد، احتمال سبز نشدن گياه وجود دارد.

مساله دوم در ارتباط با كاشت نهال نوع خاك مورد استفاده است.

حتما بايد براي كاشت نهال عناب بايد از ماسه بسيار نرم استفاده كنيد و خاك داخل گودال را تحت هيچ عنوان دوباره به خود گودال بازگشت ندهيد.

در نهايت پس از كاشت گياه اطراف آن را با پا بكوبيد و محكم كنيد، تا ريشه ثابت شود. در اينجاست كه بايد آبياري را آغاز كنيد، دقت كنيد كه اشتباه ما را در هنگام كشت درخت هاي عناب مرتكب نشويد.

ما به تصور آن كه عناب گياه كم آبي است، پس از ان كه نهال را در بهمن به زمين انتقال داديم و آبياري كرديم، تا عيد هيچ آبي به گياه نداديم و به صورت متوسط از هر ده درخت، دو درخت برايمان باقي ماند. حتما دوره هاي آبياري خود را جوري تنظيم كنيد كه ريشه گياه خشك نشود تا تمامي نهال هايي كه خريداري كرده ايد، سبز گردد.

زمان كاشت نهال عناب

عقايد مورد اين بحث متفاوت است، اما بر اساس تجربه ماه هاي دي و بهمن براي كاشت نهال عناب و انتقال آن به زمين اصلي بسيار مناسب است. البته حتي در اسفند هم برخي اقدام به كاشت عناب كرده اند و ما شاهد آن بوده ايم كه درختان آن ها گيرايي خوبي داشت.

به صورت كلي نظر ما در مورد كاشت درخت عناب اين است كه سعي كنيد، ماه هايي كه گفتيم را به خاطر بسپاريد.

نكات نهايي كاشت نهال عناب خراسان جنوبي

ما در اين مقاله سعي كرديم، هر آن چه كه در مورد كاشت نهال عناب ياد داشتيم را به شما آموزش دهيم. اما در نهايت ذكر برخي نكات نهايي الزامي است. اگر نهال شما در بهار سبز نشود، شما نهال خود را از زمين خارج نكنيد و آبياري را ادامه دهيد، چرا كه ممكن است نهال در تموز (تابستان) دوباره سبز شود.

دقت كنيد عناب گياه كم آبي است، اما نه آن قدر كه ديگر به گياه هيچ آبي ندهيد، سعي كنيد در طي سال هاي اول منظم گياه خود را آبياري كنيد، جالب است بدانيد كه ما با آبياري منظم توانستيم دو بار شاهد به بار نشستن عناب هاي خود باشيم، يك بار در تير ماه و بار ديگر در آبان برداشت انجام داديم.

نكته مهم: كود گوسفندي، مرغي تحت هيچ عنوان به عناب ندهيد!!! اين نكته به شدت اهميت دارد و امكان خشك شدن كلي درختان شما وجود خواهد داشت. در سال هاي اول سعي كنيد از كود هاي مختلفي كه در بازار وجود دارد استفاده كنيد. البته كود گاوي تازه هم براي گياه مضر است.

در سال اول به قصد اصلاح كردن درخت، تيغ هاي آن را نبريد كه اين مساله شايد باعث خشك شدن درخت شما شود.

مهم ترين خواص درماني و دارويي عناب

تصفيه كننده خون

دفع سموم داخل بدن

روشن كننده پوست

جلوگيري از مشكلات قلبي

ضد سرطان

ترميم كننده بافت‌هاي آسيب‌ديده

تقويت كننده عضلات

تسكين گلودرد

كاهش چربي و قند خون

درمان كننده سرماخوردگي

درمان كننده آنفولانزا

برطرف كننده آسم و تنگي نفس

جلوگيري از التهاب

جلوگيري از آبريزش بيني

درمان بي‌خوابي

تقويت كننده سيستم ايمني بدن

تقويت كننده مغز

تقويت كننده دستگاه گوارش

ضد نفخ

درمان كننده يبوست

چند نوع هرس داريم و هرس درخت عناب چگونه انجام مي‌شود؟

بعد از كاشت نهال عناب، همانند ديگر محصولات با توجه به نوع و محيط كاشت، انواع هرس‌هاي مختلفي وجود دارد. براي مثال هرس‌هاي عمودي در مناطقي انجام مي‌شود كه به دلايلي، فاصله بين درختان در حين كاشت درخت عناب، ‌كمتر از حد توصيه شده ‌است.

اگر اين فاصله مناسب باشد، هرس افقي انجام مي‌گيرد تا برداشت محصول راحت‌تر انجام شود. هرس مركز باز، هرس جامي و هرس شلجمي نيز از ديگر انواع هرس‌هاي مربوط به درخت عناب ‌هستند.

براي انجام هرس اين محصول، تنه اصلي درخت را از ارتفاع 130 تا حدود 150 سانتي متري قطع مي‌كنند؛ البته تعدادي از شاخه‌ها را باقي مي‌گذارند تا به عنوان بازوي گياه حفظ شوند.

خاك مناسب كاشت درخت عناب چيست و بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد؟

براي كاشت نهال عناب؛ سبك بودن خاك از اهميت خيلي زيادي برخوردار است. حتماً در نظر داشته باشيد كه زه كشي خاك انتخابي شما به درستي صورت گرفته باشد. اگر در هنگام كاشت متوجه شديد كه خاك سنگين ‌است، حتماً از انواع خاك برگ و خاك‌هاي شني استفاده كنيد.

بدين طريق نواحي اطراف كاشت را سبك كرده و اين گونه كيفيت محصول را بالا ببريد. در نظر داشته باشيد كه در كاشت هر محصولي و نه فقط عناب، خاك مورد استفاده براي كاشت، نقش پررنگي را بازي خواهد كرد.

نحوه كوددهي بعد از كاشت درخت عناب، بهترين كودهاي شيميايي و حيواني كدامند؟

يكي از مهم‌ترين مواردي كه بايد در راستاي مراقبت از درخت تا زمان باردهي انجام شود، كوددهي مناسب پاي درخت عناب ‌است. در واقع شايد بتوان گفت يكي از اصلي‌ترين موارد مربوط به كاشت عناب، همين امر كوددهي خواهد بود.

كودهاي دامي معمولاً بيشتر براي اين محصول توصيه مي‌شوند. مقدار و زمان كوددهي بايد حتماً توسط آزمايشگاه و كارشناسان تعيين شود؛ چرا كه بسته به نوع خاك و سن درخت اين مقدار متفاوت خواهد بود.

كوددهي و اضافه كردن مواد آلي به شكل محلول كه در اصطلاح به آن محلول پاشي گفته مي‌شود نيز يكي ديگر از روش‌هايي است كه در صورت قليايي بودن بيش از حد خاك و عدم توانايي آن در جذب مواد آلي، انجام مي‌گيرد. در اين روش عناصري هم چون پتاسيم اكسيد، نيتروژن و غيره، به خاك پاي درخت به صورت محلول، اضافه خواهند شد.

شرايط آبياري درخت عناب

اگرچه درخت بالغ به خشكي مقاوم است ولي براي رسيدن به رشد ايده آل و محصول مناسب، حتما بايد آبياري منظم صورت گيرد. توجه داشته باشد كه درخت جوان به هيچ عنوان نبايد در معرض خشكي قرار گيرد زيرا سبب ضعيف شدن گياه مي شود بنابراين بايد در اين زمان آبياري كافي و منظم انجام شود تا ريشه به خوبي در خاك توسعه يافته و درخت استقرار يابد. از طرفي آبياري نبايد به حدي باشد كه غرقابي و ماندگاري آب رخ دهد زيرا درخت به اين شرايط حساس است و ريشه دچار خفگي مي گردد.

خاك مورد نياز كاشت عناب

مهمترين ويژگي خاك، داشتن زهكش مناسب است زيرا ماندن آب به مدت طولاني در اطراف ريشه، سبب خفگي ريشه شده، كم كم برگها زرد شده و مي ريزند و گياه از بين ميرود. بنابراين خاك نبايد سنگين باشد و اگر چنين است حتما با افزودن شن يا خاك برگ به آن، اقدام به سبك نمودن بافت خاك نماييد.

نور مورد نياز درخت عناب

اين درخت به نور كامل نياز دارد و اگرچه در محل نيمه آفتاب هم مي تواند به رشد خود ادامه داده و ميوه بدهد اما كاشت اين درخت در سايه يك اشتباه بزرگ است زيرا رشد رويشي بيشتر شده و شاخه ها بلند و باريك مي گردند و درخت سست و شكننده خواهد شد. علاوه بر اينها، ورود دير هنگام به فاز زايشي و باردهي كم را نيز بايد اضافه نمود.

نحوه آبياري نهال و درخت بالغ عناب چگونه است؟

پيش‌تر خاطر نشان شديم كه كاشت درخت عناب، بيشتر در مناطق گرمسيري كشور ما مانند خراسان جنوبي، كشت مي‌شود. بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه اين گياه مي‌تواند نسبت به بي آبي و گرما نيز مقاومت داشته باشد. اما در هر حال اين بدان معنا نخواهد بود كه پاي درخت كاملاً خشك باشد، چون در اين صورت گياه شما از بين خواهد رفت. البته كه آبياري بيش از حد نيز ممكن است موجب پوسيدگي ريشه شود.

در ابتداي كاشت عناب، ميزان آبياري درخت، به صورت هر 5 روز يك بار ‌است اما از سال دوم به بعد اين زمان به 15 روز يك بار تغيير پيدا مي‌كند. البته روشن است كه در فصول پاييز و زمستان اگر ميزان بارش‌ها كم باشد، قطعاً به آبياري بيشتري براي اين محصول نياز است تا مبادا خشكي بيش از حد، آسيبي به آن بزند.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

بهترين آسياب قهوه صنعتي

قيمت آسياب قهوه صنعتي كافي براي شاپ چقدراست؟ چه آسياب قهوه اي براي كافي شاپ مناسب است؟ آيا براي كافي شاپ مي تواند آسياب قهوه صنعتي ايراني  كاربردي باشد؟ چرا؟ همه اين سوالات را در اين پست مورد بررسي قرار مي دهيم. قبل از هر چيز بهتر است نگاهي داشته باشيم به انتخاب آسياب براي كافي شاپ كه بايد چه ويژگي هايي داشته باشد.

آسياب قهوه صنعتي كافي شاپ

بهترين آسياب براي كافي شاپ آسياب قهوه صنعتي است. زيرا مي تواند همه نيازهاي يك كافي شاپ را برآورده كند. چه از نظر سرعت و دقت و چه از نظر عملكرد و نحوه آسياب خوب از اين رو بيشتر افرادي كه در حوزه قهوه و كافي شاپ فعال هستند به دنبال يك آسياب قهوه صنعتي يا نيمه صنعتي مي باشند. همين جا بايد يادآوري كنم بيشتر دستگاه هاي آسياب قهوه خانگي قابليت آسياب قهوه ترك را ندارد و محدوديت هايي براي آسياب ايجاد مي كنند به همين دليل نمي توانند به اندازه كافي پاسخگوي نياز يك كافي شاپ باشند.

 

  بهترين آسياب قهوه صنعتي

بهترين آسياب قهوه صنعتي براي كافي شاپ

همانطور كه مي دانيد انتخاب بهترين آسياب قهوه براي كافي شاپ بسيار حساس و ضروري است. زيرا يكي از بخش هاي مهم كار شما همين آسياب است كه مي تواند روي بخش هاي ديگر هم تاثير گذار باشد. به عنوان مثال اگر قهوه به صورت يكدست آسياب نشود و يا اينكه دقيقاً متناسب با دستگاه دم آوري قهوه آسياب نشده باشد روي طعم و مزه قهوه اثر مي گذارد. به همين دليل بيشتر قهوه فروشي ها و كافي شاپ ها در زمان خريد آسياب قهوه بايد دقت لازم را به خرج دهند. اما مهم ترين مساله اين است كه بهترين آسياب قهوه صنعتي چه ويژگي هايي بايد داشته باشد.

  • موتور قدرتمند با توان بالا

يكي از مهم ترين فاكتورهاي يك آسياب صنعتي خوب داشتن قدرت و توان موتور بالا است. زيرا دانه هاي قهوه بسيار سخت و مقاوم هستند و براي آسياب چنين محصولي نياز است موتور پرقدرت باشد. در اين صورت دستگاه به راحتي مي تواند دانه هاي قهوه را آسياب كند و از طرف ديگر استهلاك دستگاه كمتر است اين مساله مي تواند به عمر و دوام دستگاه نيز كمك كند.

  • قدرت خنك كنندگي در دستگاه

با توجه به اينكه دانه هاي قهوه بسيار سخت هستند بدون شك در هنگام آسياب بخصوص در زمان بيشتر دستگاه گرم مي شود كه اين گرما مي تواند روي كيفيت آسياب تاثير بگذارد و آنها را برشته و سوخته كند. به همين دليل دستگاه هاي آسياب بخصوص آسياب صنعتي قهوه نيازمند فن خنك كنندگي هستند. دستگاه با داشتن فن، بدون مشكل مي تواند با كيفيت بالا، آسياب را انجام دهد  و شما نيازمند صرف زمان و انرژي بابت خنك شدن دستگاه نيستيد. در غير اين صورت بايد صبركنيد تا دستگاه خنك شود و بعداً دوباره كار خود را انجام دهيد كه اين يعني هدر رفتن انرژي و زمان شما و براي كافي شاپ مقرون به صرفه نيست!

  • تنوع درانواع  آسياب

يكي از چالش هاي كافي شاپ ها، قهوه فروشي و ... داشتن تنوع در نحوه آسياب است. همانطور كه مي دانيد هر دستگاه قهوه، نيازمند آسياب مخصوص به خود است. اين مساله زماني محقق مي شود كه شما بتوانيد درجه بندي متنوعي در آسياب خود داشته باشيد. زمانيكه درجه بندي آسياب محدود باشد دست شما باز نخواهد بود. آسياب هاي صنعتي قهوه بايد داراي درجه بندي متنوع و زيادي باشند تا بتوانند هر نوع آسيابي را تحت پوشش قرار دهند.

  • تيغه هاي مقاوم و با دقت

يكي از وسايل مهم و حساس در آسياب قهوه تيغه هاي آن مي باشد. زيرا اين تيغه هاي هستند كه بايد دانه هاي سخت قهوه را آسياب كنند از اين رو داشتن مقاومت كافي و دقت بالا در تيغه مهم است. بيشتر آسياب هاي صنعتي از تيغه هاي تخت بهره مي برند. نحوه قرار گيري تيغه و استحكام آن يكي از فاكتورهاي مهم  براي خريد آسياب قهوه كافي شاپ است.

  • ظرفيت كافي براي گرايندر صنعتي

گرايندرهاي صنعتي قهوه بايد داراي ظرفيت قابل توجهي براي آسياب باشند. زيرا بايد حجم زيادي از دانه هاي قهوه را در زمان محدودي آسياب كنند. در برخي از آسياب هاي صنعتي متاسفانه اين فاكتور مهم در نظر گرفته نشده است. شايد اين مساله در نگاه اول چندان حائز اهميت نباشد اما پاي عمل كه مي رسد بسيار مهم است. زيرا شما بايد در زمان محدودي به مشتريان زيادي سرويس بدهيد و نيازمند آسياب سريع و پرقدرت هستيد.

  • عدم پرتي قهوه در گرايندر

جالب است بدانيد اكثر دستگاه هاي گرايندر قهوه با پرتي زيادي آسياب را انجام مي دهند. اين فرآيند حدوداً بين 200 تا 300 گرم پرتي قهوه ايجاد مي كند. اين موضوع زماني بيشتر خودش را نشان مي دهد كه شما به صورت پشت سر هم بخواهيد در چندين نمونه آسياب ريز و درشت داشته باشيد. دراين صورت بايد براي بدست آمدن يك آسياب يكنواخت و يكدست براي هر نمونه، مقداري پرتي از نمونه قبلي داشته باشيد. با توجه به گران بودن دانه هاي قهوه اين مساله مهم است. اما سوال اينجاست آيا دستگاه آسياب قهوه صنعتي وجود دارد كه پرتي را به حداقل برساند و يا پرتي آن صفر باشد؟ در جواب بايد گفت: بله! اتفاقاً برخي از برندهاي آسياب قهوه ايراني توانسته اند اين مشكل را براي هميشه رفع كنند. به عنوان مثال آسياب قهوه صنعتي يوكار با داشتن تجهيزات و امكانات بالا توانسته اين مشكل را به صفر برساند. براي مشاهده اطلاعات اين آسياب و يا قيمت روز آن مي توانيد همين كلمه ( آسياب قهوه صنعتي يوكار) را سرچ كنيد و يا اينجا كليك كنيد.

  • ضمانت و خدمات پس از فروش در گرايندرصنعتي

هم يكي از گزينه هاي مهم انتخاب گرايندر صنعتي قهوه است. شايد اين موضوع خيلي مهم نباشد اما اگر پاي عمل برسد و بخواهيد دستگاه خود را تعمير و نگهداري كنيد اهميت اين مساله را به روشني درك مي كنيد. زيرا بسياري از برندهاي خارجي و حتي ايراني ضمانت و خدمات پس از فروش ندارند. به همين دليل با كوچك ترين مشكل شما بايد هزينه هاي گزافي بابت تامين قطعه و يا سرويس دستگاه پرداخت كنيد. اين در حالي است كه برخي از قطعات به صورت كامل در ايران وجود ندارند و شما حتي مجبور به تعويض كل دستگاه و خريد مجدد مي شويد. متاسفانه اين مساله در همه ابعاد ازجمله خريد لوازم برقي، خودرو و ... حاكم است. پيشنهاد ما اين است كه قبل از خريد اين مساله را به صورت كامل مورد بررسي قرار دهيد.

d5_8n07.jpg

 Alt:  قيمت آسياب قهوه صنعتي

  • قيمت گرايندر صنعتي قهوه

اما در كنار همه نكات ذكر شده بايد به قيمت آسياب قهوه صنعتي براي كافي شاپ نيز توجه داشته باشيد. بسياري از آسياب هاي خارجي با قيمت دلار ارزش گذاري مي شوند و نسبت به عملكرد آنها، قيمت بالايي دارند. اين در حالي است كه برخي از برندهاي ايراني با داشتن قيمت منطقي و مناسب به همراه عملكرد عالي توانسته اند همه نيازهاي مشتريان را برآورده كنند. علاوه بر اين خدمات پس از فروش و ضمانت در برندهاي ايراني قابل تامين است و شما مي توانيد از بابت تعمير و نگهداري دستگاه در آينده اطمينان داشته باشيد. شايد اين پرسش مطرح باشد كه آيا يك برند ايراني مي تواند دقت و سرعت عالي داشته باشد؟ برخي از توليدكنندگان آسياب قهوه ايراني با به روز شدن و مطابق با استانداردهاي جهاني توانسته اند اين مهم دست پيدا كنند. يكي از برندهاي معروف ايراني كه توانسته همه امكانات و تجهيزات آسياب قهوه به همراه دقت و سرعت بالا را تامين كند برند آسياب قهوه يوكار است. اين برند با داشتن نمايندگي در سراسر كشور و داشتن خدمات پس از فروش يكي از برندهاي آسياب محبوب ايراني است.

نتيجه گيري:

با توجه به موارد بالا، قبل از خريد آسياب قهوه حتماً تحقيق و اطلاعات كافي داشته باشيد و موارد مهم از جمله قد ت و توان موتور، ظرفيت، درجه بندي، عدم پرتي قهوه، فن خنك كنندگي، ضمانت و خدمات پس از فروش را مورد بررسي قرار دهيد. همين جا بايد يادآوري كنم متاسفانه برخي برندها با داشتن امكانات كم و كيفيت پايين قيمت بالايي دارند و از طرفي برخي برندهاي ديگر به لحاظ اقتصادي بودن محصول براي خريد، با حذف برخي از فاكتورها، قيمت ارزان و اقتصادي براي مشتريان در نظر مي گيرند. پيشنهاد ما نه گروه اول و نه گروه دوم هستند زيرا شما مي خواهيد به صورت حرفه اي و مدام از دستگاه استفاده كنيد و به قول معورف يك بار هزينه بدهيد پس بهتر است بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي حرفه اي را با قيمت مقرون به صرفه در خريد خود داشته باشيد و در بحث قيمت، ارزيابي خود را با توجه به عملكرد و امكانات انجام دهيد نه صرفاً قيمت! متاسفانه بسياري از خريداران صرفاً قيمت را مد نظر دارند و در آينده اي نه چندان دور بايد هزينه هاي بيشتري نسبت به هزينه اوليه دستگاه بپردازند و يا مجبور به تعويض دستگاه مي شوند. كه اين مساله مساوي است با به هدر رفتن وقت، انرژي و بودجه شما!

منبع: https://www.khabareazad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-2/29418-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%BE?pr=1